Waarom zou je SEO uitbesteden? SEO ondersteuning voor bedrijven Uit welke onderdelen bestaat SEO? De unieke werkwijze van Leadi Kennis afnemen en zelf uitvoeren De voordelen van SEO ondersteuning van Leadi SEO ondersteuning met gericht advies en actiepunten Neem contact op voor meer informatie

Een goede online marketingstrategie bestaat uit vele verschillende onderdelen. Het start vaak met een website en het opzetten van social media kanalen. Het doel is om potentiële klanten naar jouw website te trekken, zodat leads naar jou toe komen in plaats van andersom.

Om meer bezoekers naar je website te trekken kun je het beste werken aan je vindbaarheid in Google, d.m.v. SEO en SEA. Later kun je daar social media, e-mailmarketing en offline kanalen aan toevoegen.

Het is niet eenvoudig om al deze onderdelen zelf goed uit te voeren. Zeker niet als je je daarbij ook nog wil concentreren op verkopen en klantenondersteuning. De gehele online marketing uitbesteden kan echter flink in de papieren lopen. Zeker wanneer je specialisten in wil schakelen.

Leadi biedt een unieke uitkomst als het aankomt op SEO, namelijk SEO ondersteuning. We geven je advies en denken een SEO-strategie uit, waar jij vervolgens mee aan de slag kunt. Wordt het je toch te veel? Dan kun je altijd nog uitvoerende werkzaamheden aan ons overdragen. Jij bepaalt.

Je betaalt bij ons alleen voor wat je nodig hebt, zonder vast te zitten aan langdurige contracten. Wij werken namelijk met een sprintmethode, waarbij je zelf bepaalt wanneer je welke sprint inzet. We lichten op deze pagina verder toe hoe we jou kunnen ondersteunen met onze SEO sprints. 

Waarom zou je SEO uitbesteden?

Een goede marketingstrategie leidt tot meer klanten, meer omzet en meer winst voor het bedrijf. Een online marketing strategie legt de basis, maar de uitvoering leidt uiteindelijk tot het resultaat. Online marketing bestaat echter uit veel verschillende onderdelen, waardoor je het overzicht nog wel eens kwijt kunt raken.

SEO is een belangrijk onderdeel van de online marketing, omdat je concurrentie voor kunt blijven en potentiële klanten je website zo beter kunnen vinden. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat we in het Nederlands zoekmachine optimalisatie noemen. Een SEO-campagne is dat onderdeel van je marketingstrategie om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Een betere vindbaarheid in Google, betekent meer website bezoekers, meer klanten en meer omzet. 

Niet iedere marketingafdeling heeft echter de kennis en kunde in huis om SEO goed aan te pakken. In dit geval is het verstandig om SEO ondersteuning in te schakelen van een SEO specialist. Afhankelijk van jouw situatie kun je zelf bepalen welk deel – strategie en/of uitvoering – je uitbesteedt.

Lees verder in onze gids over “De voor- en nadelen van SEO” om meer te weten te komen over de doeleinden van SEO.

SEO ondersteuning voor bedrijven

Zoekmachineoptimalisatie is dus een belangrijk onderdeel van de online marketing. Het is echter complex, bestaat uit verschillende onderdelen en kost veel tijd om goed uit te voeren. Om deze reden is het niet voor alle bedrijven mogelijk om SEO volledig inhuis aan te pakken.

Gelukkig is SEO iets wat je als bedrijf eenvoudig kunt uitbesteden. Om optimaal resultaat te behalen moet je echter wel de goede partij inschakelen.

Leadi is een marketingbureau dat zich volledig specialiseert op het gebied van SEO en SEA. Wij hebben meerdere zoekmachine optimalisatie specialisten in huis en kunnen je garanderen dat we jouw website beter vindbaar kunnen maken in Google.

Je hoeft trouwens niet alles aan ons uit te besteden, want we werken ook graag met je samen. We kunnen je marketingteam bijvoorbeeld voorzien van SEO ondersteuning met analyses, gericht advies, bruikbare tips en het uitdenken van strategieën om gerichte stappen om te ondernemen. 

Uit welke onderdelen bestaat SEO?

SEO bestaat uit verschillende onderdelen. Alle onderdelen kunnen apart verbeterd worden. Een website heeft de hoogste kans om hoog in de zoekresultaten te komen als alles geoptimaliseerd is. We bespreken de verschillende onderdelen hieronder.

Technische SEO

Technische SEO is een van de belangrijkste factoren om te kunnen ranken. Je website moet op technisch vlak van top tot teen in orde zijn. Je maakt het de Google crawlers op deze manier makkelijk om de content op je website te scannen, indexeren en ranken.

Punten die bij technische SEO aan de orde komen zijn:

 • Snelheid

 • Mobile first indexing

 • URL-structuur

 • Site structuur en navigatie

 • Oplossen van gebroken links

 • Optimalisatie van HTML/CSS/JavaScript

 • Duplicate content

 • Robots.txt bestanden

 • Tags, zoals hreflang en canonical tags

On-Page SEO

On-page SEO zorgt ervoor dat de crawlers goed begrijpen waar de pagina’s op jouw website over gaan. 

Met on-page SEO optimaliseer je pagina’s voor de belangrijkste zoekwoorden. Er worden hierbij verschillende onderdelen aangepakt, zoals:

Off-Page SEO

Off-page SEO zijn optimalisaties die je kunt doorvoeren zonder veranderingen te maken aan je eigen website. Je vergroot hiermee je autoriteit en naamsbekendheid.

Onderdelen die tot off-page SEO behoren zijn:

 • Linkbuilding

 • Social Media

 • Gastbloggen

 • Brand-awareness

 • Benoemingen van je merk

 • Influencer marketing

Local SEO

Local SEO, ook wel lokale SEO genoemd, is vooral belangrijk voor bedrijven die veel lokale klanten hebben. Iemand die op zoek is naar een lokale winkel of dienstverlener, wordt zo direct in contact gebracht met jouw bedrijf.

Punten die onder lokale SEO vallen zijn:

 • Structured data

 • Reviews

 • Lokale content

 • Lokale backlinks

Leadi seo ondersteuning op alle seo onderdelen

Leadi is een online marketingbureau dat zich volledig specialiseert in SEO en SEA. We kunnen je dus echt op alle onderdelen SEO ondersteuning aanbieden. 

De unieke werkwijze van Leadi

De werkwijze van Leadi is op twee manieren uniek in vergelijking met andere online marketing bedrijven:

 1. Wij bieden SEO ondersteuning in de vorm van sprints in plaats van vaste contracten

 2. Wij bieden de mogelijkheid om samen te werken met je marketingteam

Sprints in plaats van vaste contracten

Door de complexiteit van SEO zijn we er bij Leadi van overtuigd dat SEO op maat moet worden aangeboden.

Marketingbureaus met vaste contracten laten vaak in het midden wat ze precies voor je gaan doen. Er wordt in het begin een plan opgesteld, maar er is niet duidelijk wat daar uiteindelijk van wordt uitgevoerd.

Vaste contracten heten overigens niet voor niets ‘vast’, je zit er namelijk vaak voor minimaal een jaar aan vast. Ze zijn duur en daarbij blijft transparantie vaak achterwege.

Bij Leadi pakken we SEO ondersteuning daarom heel anders aan en werken we met sprints. Een sprint is een op maat gemaakt traject waarin we vooraf afgesproken werkzaamheden binnen een bepaalde periode voor je uitvoeren.

Zodra een sprint is afgelopen, bepaal je zelf of je nog een sprint laat uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen vanaf dat punt de draad zelf verder op te pakken. Loop je na een tijdje vast, dan kun je altijd weer een sprint inzetten.

Sprints bieden dus flexibiliteit en transparantie voor SEO ondersteuning. Ze worden specifiek voor jou ingevuld. Je betaalt alleen voor werkzaamheden die daadwerkelijk worden uitgevoerd en die specifiek gericht zijn op het verbeteren van jouw website.

Heb je toch liever wat meer overzicht in de planning? Dan is het ook mogelijk om sprints al voor een heel jaar in te plannen. Je weet dan wat de kosten zijn, maar hebt altijd nog de mogelijkheid om (tijdelijk) op- of af te schalen.

Arrow down right
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Leadi met Sprints
SEO op maat
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Flexibel in doorlooptijd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Mogelijkheid om alleen kennis in te kopen
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Je hoeft zelf niet meer te plannen wat er voor SEO moet worden uitgevoerd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check green
Leadi met Sprints
Check none red
Er is samenwerking mogelijk met jouw marketingteam
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Transparantie in de werkzaamheden die worden uitgevoerd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Je weet exact de kosten die je per jaar kwijt bent aan SEO
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check green
Leadi met Sprints
Check green
Er is ruimte om op maandelijkse basis te budgetteren voor SEO
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Werkzaamheden kunnen in iedere stap van het proces worden opgeschaald of verminderd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green

Bekijk al onze SEO-sprints om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor SEO ondersteuning.

Alles uitbesteden of samenwerken, jij beslist

Je kunt SEO volledig uitbesteden aan Leadi. Wij zullen aan de hand van onderzoek en analyses eerst een compleet plan opstellen.

Vervolgens delen we dit plan op in sprints en voeren we dit stap voor stap uit om jouw website beter vindbaar te maken in Google.

Je bent helemaal niet verplicht om alles aan ons uit te besteden. Als jij een marketingteam hebt die SEO-werkzaamheden uit kunnen voeren – zoals pagina’s maken en teksten schrijven – werken we daar graag mee samen door SEO ondersteuning op maat te bieden.

Voor iedere stap in het proces kun je bepalen of je het door ons of door je marketingteam laat uitvoeren. Als je werkzaamheden aan je marketingteam wil overdragen, zullen we ervoor zorgen dat ze alle handvatten hebben om dit te doen.

We geven SEO ondersteuning in de vorm van advies, bruikbare tips, richtlijnen en een stappenplan, zodat het marketingteam geheel zelfstandig aan de slag kan. Al staan we natuurlijk altijd paraat voor het beantwoorden van de nodige vragen.

Er zijn vele mogelijkheden om samen te werken, waarbij je meer of minder SEO ondersteuning aan ons kunt vragen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leadi volledige seo ondersteuning of samenwerking

Kennis afnemen en zelf uitvoeren

Met de sprints van Leadi kun je kennis afnemen om de werkzaamheden vervolgens zelf uit te voeren.

We rekenen een vast bedrag per sprint, waardoor je vooraf precies weet voor welke kennis je betaalt en wat je daarmee kunt. 

Hieronder leggen we uit hoe deze vorm van SEO ondersteuning in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten op het vlak van de volgende onderdelen:

 1. Technische inrichting

 2. Content creatie

 3. Linkbuilding

1. Technische inrichting van de website

In de sprint ‘Analyseren’ keren wij je website volledig binnenstebuiten. We controleren de kwaliteit van de website op alle technische punten die belangrijk zijn voor zoekmachine optimalisatie. Onze bevindingen ontvang je in een overzichtelijk rapport met uitgebreid advies. 

Met dit rapport zou je voldoende kennis en aanwijzingen moeten hebben om zelfstandig aan de slag te gaan met het verbeteren van je website.

Blijkt het toch iets teveel van het goede te zijn, kunnen we SEO ondersteuning bieden met de sprint ‘Verbeteren’. Wij optimaliseren dan je website met technische SEO op de punten uit het rapport, zoals bijvoorbeeld:

 • Technische aspecten van je website

 • Content optimalisaties

 • Selecteren van focus pagina’s

Tot slot is het mogelijk om een deel van de werkzaamheden door je marketingteam uit te laten voeren en een deel door ons. Bij Leadi staan we volledig open voor flexibiliteit. We bieden ondersteuning waar jij het nodig hebt.

2. Content creatie

Het creëren van goede content speelt een belangrijke rol om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Er is echter onderzoek en strategie nodig om uit te zoeken welke content belangrijk is om te maken. Met onze SEO ondersteuning kunnen we je dit precies vertellen.

Met de sprint ‘Groeien’ geven we SEO ondersteuning die nodig is om aan de slag te gaan met content creatie. Onderdelen die we in deze sprint voor je uit kunnen voeren zijn:

 • Zoekwoorden onderzoek om relevante zoekwoorden te vinden.

 • Content strategie opstellen om structuur aan te brengen in het plaatsen van content.

 • Outlines maken om ondersteuning te bieden bij het schrijven van content.

Na het uitvoeren van deze sprint kun je het marketingteam aan het werk zetten om content te schrijven, in te plannen en te publiceren. Je kunt hierbij eventueel onze hulp inschakelen met de sprint ‘Opschalen’. Met deze sprint kunnen we de volgende onderdelen voor je uitvoeren:

Met behulp van on-page SEO kunnen we ook bestaande content veder optimaliseren, zodat artikelen en pagina’s hoger gaan ranken in Google.

Iedere sprint kan volledig op maat worden aangepast. Je kunt er dus ook voor kiezen om slechts één onderdeel van de werkzaamheden door ons uit te laten voeren, zoals alleen het schrijven of alleen het optimaliseren.

Interesse in SEO ondersteuning van Leadi?

Laat je gegevens achter en kom er in een gesprek van 30 minuten achter hoe we je kunnen helpen.

Neem contact op

3. Linkbuilding

Voor linkbuilding geldt ook dat je de kennis in kunt kopen bij Leadi. Je kunt de werkzaamheden vervolgens door je eigen marketingteam laten uitvoeren. 

De sprint ‘link building’ biedt de mogelijkheid om links op te bouwen voor jouw website, waarin we de volgende werkzaamheden voor je kunnen uitvoeren:

 • Link audit uitvoeren

 • Link strategie opstellen

 • Backlinks genereren

Het genereren van backlinks kun je uiteraard aan je marketingteam overlaten. Mocht je hier toch SEO ondersteuning voor willen, kun je het ook door Leadi willen laten doen. Wij hanteren een vast bedrag per link en je bepaalt zelf hoeveel links we voor je genereren.

Benieuwd of onze werkwijze jou kan helpen?

Plan een gratis gesprek in om er samen achter te komen.

  De voordelen van SEO ondersteuning van Leadi

  Als expert op het gebied van SEO hebben wij de kennis in huis om je gedurende het hele traject te helpen. Tijdens iedere stap bepaal je zelf of je SEO ondersteuning nodig hebt of niet. Een traject bestaat uit de volgende stappen:

  1. SEO-audit. Er wordt een 0-meting gedaan om te zien hoe jouw website ervoor staat op het gebied van SEO.

  2. Strategie. Aan de hand de SEO-audit wordt er een stap-voor-stap strategie opgesteld.

  3. Optimaliseren. De nodige optimalisaties worden op je website doorgevoerd, zodat deze in topconditie is om te kunnen ranken in de zoekresultaten.

  4. Content creatie. Er wordt meer content geproduceerd, zodat je voor steeds meer relevante zoekwoorden en onderwerpen gevonden wordt.

  5. Autoriteit. We werken aan het verbeteren van de autoriteit van je website, zodat je makkelijker kunt ranken voor competitieve zoekwoorden.

  6. Monitoring. SEO staat niet stil en er je moet steeds de laatste ontwikkelingen in de gaten houden.

  7. Optimalisatie. SEO is een continue proces van creatie en optimalisatie.

  Tot slot kunnen we ook SEO ondersteuning bieden voor eenmalige werkzaamheden, zoals de migratie van je website of specifieke URL’s.

  SEO ondersteuning met gericht advies en actiepunten

  Bij ons kun je rekenen op bruikbaar advies. Uit iedere analyse en ieder onderzoek volgt namelijk een rapport met specifieke actiepunten. Door deze punten aan te pakken zal je website beter vindbaar worden in zoekmachines. 

  Het rapport dat je van ons krijgt, is gedetailleerd. We zeggen niet alleen wat er aan de hand is, maar ook wat je met onze bevindingen moet doen. Je kunt daar vervolgens zelf mee aan de slag. 

  Onze SEO ondersteuning blijft echter niet bij advies. Blijkt uit het rapport dat de nodige werkzaamheden te ingewikkeld of te veel zijn, dan kun je het aan ons uitbesteden. Hierbij heb je de flexibiliteit om alles of een gedeelte van de werkzaamheden aan ons over te dragen.

  Leadi biedt met de unieke sprintmethode een alternatief voor lange en dure contracten. Bij ons betaal je alleen voor wat je nodig hebt en niets meer. 

  Neem contact op voor meer informatie

  Heb jij behoefte aan SEO ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt onderstaand contactformulier invullen of ons bellen via +31 (0) 85 200 79 09.

  We vertellen je graag meer over onze werkwijze en leggen uit hoe we je verder kunnen helpen. Uiteraard beantwoorden we al je vragen en kun je vrijblijvend een prijsopgaaf aanvragen.

   Neem contact op