Waarom zou je SEO uitbesteden? SEO ondersteuning voor bedrijven Sprints in plaats van vaste contracten Ondersteuning op ieder SEO onderdeel SEO ondersteuning met gericht advies en actiepunten Neem contact op voor meer informatie

Een goede marketingstrategie bestaat uit vele verschillende onderdelen. Het start vaak met een website en social media kanalen opzetten. Het doel is om potentiële klanten naar jouw website te trekken, zodat jij niet achter leads aan moet.

Daarom begin je vaak bij het verbeteren van jouw vindbaarheid via Google, d.m.v. SEO en SEA. Later voeg je daar social media, e-mailmarketing en offline kanalen aan toe.

Het is niet eenvoudig om al deze onderdelen zelf goed uit te voeren. Zeker niet als je je daarbij ook nog wil concentreren op verkopen en klantenondersteuning.

De gehele marketing uitbesteden kan echter flink in de papieren lopen. Zeker wanneer je specialisten in wil schakelen.

Leadi biedt een unieke uitkomst als het aankomt op SEO, namelijk SEO ondersteuning. We geven je advies en denken de strategie uit, waar jij vervolgens mij aan de slag kunt.

Wordt het je toch te veel? Dan kun je altijd nog uitvoerende werkzaamheden aan ons overdragen. Jij bepaalt.

Je betaalt bij ons alleen voor wat je nodig hebt, zonder vast te zitten aan langdurige contracten. Wij werken namelijk met een sprintmethode, waarbij je zelf bepaalt wanneer je welke sprint inzet.

We lichten op deze pagina verder toe hoe we jou kunnen ondersteunen met onze SEO sprints. 

Waarom zou je SEO uitbesteden?

Een goede marketingstrategie leidt tot meer klanten, meer omzet en meer winst voor het bedrijf. Een goede strategie legt de basis, maar goede uitvoering is net zo belangrijk. Marketing bestaat echter uit veel verschillende onderdelen.

SEO is een belangrijk onderdeel van de marketing, omdat potentiële klanten je website hiermee beter kunnen vinden.

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat we in het Nederlands zoekmachine optimalisatie noemen. Het is dat onderdeel van je marketingstrategie om je website beter vindbaar te maken in Google.

Een betere vindbaarheid in Google, betekent meer website bezoekers, meer klanten en meer omzet. 

Niet iedere marketingafdeling heeft echter de kennis en kunde in huis om SEO goed aan te pakken. Al heb je soms wel de schrijftalenten in huis die de content kunnen produceren.

In dit geval is het verstandig om SEO ondersteuning in te schakelen van een SEO specialist. Afhankelijk van jouw situatie kun je zelf bepalen welk deel, strategie en/of uitvoering, je uitbesteedt.

SEO ondersteuning voor bedrijven

SEO is dus een belangrijk onderdeel van de marketing. Het is echter complex, bestaat uit verschillende onderdelen en kost veel tijd om goed uit te voeren. Om deze reden is het niet voor alle bedrijven mogelijk om SEO volledig in-huis aan te pakken.

Gelukkig is SEO iets wat je als bedrijf eenvoudig kunt uitbesteden. Om optimaal resultaat te behalen moet je echter wel de goede partij inschakelen.

Leadi is een marketingbureau dat zich specialiseert in SEO en SEA. Wij hebben meerdere SEO specialisten in huis en kunnen je garanderen dat we jouw website beter vindbaar kunnen maken in Google.

Je hoeft overigens niet alles aan ons uit te besteden, want we werken ook graag met je samen. We kunnen jouw marketingteam bijvoorbeeld ondersteunen door analyses te doen, strategie uit te denken en gericht advies te geven in stappen die uitgevoerd kunnen worden. 

Leadi volledige seo ondersteuning of samenwerking

Alles uitbesteden

Je kunt de SEO van jouw website volledig uitbesteden aan Leadi. Wij zullen aan de hand van onderzoek en analyses een compleet plan opstellen.

Vervolgens voeren we dit plan stap voor stap uit om jouw website beter vindbaar te maken in Google.

We doen dit overigens net iets anders dan je gewend bent van andere marketingbureaus. Wij werken namelijk niet met dure vaste contracten waar je een lange tijd aan vast zit.

In plaats daarvan werken we met sprints. Een sprint kent een vaste looptijd waarin we de vooraf afgesproken werkzaamheden uitvoeren voor een vastgestelde prijs.

Je weet dus precies wanneer, hoeveel en wat wij voor jou doen.

Aan het einde van een sprint bepaal je zelf of je nog een sprint inzet voor extra SEO ondersteuning of dat je voorlopig zelf vooruit kunt.

Samenwerken met het marketingteam

Je bent helemaal niet verplicht om alles aan ons uit te besteden. Als jij een marketingteam hebt die SEO-werkzaamheden uit kunnen voeren, zoals pagina’s maken en teksten schrijven, werken wij daar graag mee samen.

Met behulp van de sprints ‘Analyseren’ en ‘Groei’ kun je kennis en advies inkopen waar jouw marketingteam mee aan de slag kan. Wij kijken waar je kunt verbeteren en bepalen de strategie om verder te groeien met SEO.

In de Analyse Sprint keren we je website volledig binnenstebuiten. Hieruit volgt een rapport met verbeterpunten. Met de kennis die je hieruit haalt kun je zelf aan de slag om deze punten aan te pakken. 

De zoekwoordenanalyse, content strategie en gedetailleerde outlines uit de Groei Sprint geven jouw team ondersteuning voor het schrijven van content.

Eventueel kunnen wij deze content controleren en nog verder optimaliseren voordat het gepubliceerd wordt.

Er zijn vele mogelijkheden om samen te werken, waarbij je meer of minder SEO ondersteuning aan ons kunt vragen.

Dit gebeurt allemaal met sprints, waardoor je nooit vast zit aan een langdurig vast contract. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je welke sprint laat uitvoeren.

Sprints in plaats van vaste contracten

Zoals eerder aangegeven bestaat SEO uit verschillende elementen waardoor het vrij complex is. Om deze reden zijn we er bij Leadi van overtuigd dat SEO op maat moet worden aangeboden.

Marketingbureaus met vaste contracten laten vaak in het midden wat ze precies voor je gaan doen. Er wordt in het begin een plan opgesteld, maar er is niet duidelijk wat er uiteindelijk van wordt uitgevoerd.

Vaste contracten heten overigens niet voor niets ‘vast’, je zit er namelijk vaak voor minimaal een jaar aan vast. Ze zijn duur en daarbij weet je doorgaans niet eens precies welke werkzaamheden er voor dit geld voor je worden uitgevoerd.

Bij Leadi pakken we SEO ondersteuning daarom heel anders aan en werken we met sprints. Een sprint is een op maat gemaakt traject waarin we vooraf afgesproken werkzaamheden binnen een bepaalde periode voor je uitvoeren.

Zodra een sprint is afgelopen, bepaal je zelf of je nog een sprint laat uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen vanaf dat punt de draad zelf verder op te pakken. Loop je vast, dan kun je altijd weer een sprint inzetten.

Sprints bieden dus flexibiliteit en transparantie. Ze worden specifiek voor jou ingevuld. Je betaalt alleen voor werkzaamheden die daadwerkelijk gericht zijn op het verbeteren van jouw website.

Het voordeel is daarnaast ook dat je vooraf kunt inplannen welke sprints je dat jaar gaat afnemen. Zo weet je direct wat de kosten zijn voor het jaar. Dat is niet anders dan vaste contracten, maar geeft je meer flexibiliteit als je wil op- of afschalen.

Arrow down right
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Leadi met Sprints
SEO op maat
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Flexibel in doorlooptijd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Mogelijkheid om alleen kennis in te kopen
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Je hoeft zelf niet meer te plannen wat er voor SEO moet worden uitgevoerd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check green
Leadi met Sprints
Check none red
Er is samenwerking mogelijk met jouw marketingteam
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Transparantie in de werkzaamheden die worden uitgevoerd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Je weet exact de kosten die je per jaar kwijt bent aan SEO
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check green
Leadi met Sprints
Check green
Er is ruimte om op maandelijkse basis te budgetteren voor SEO
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green
Werkzaamheden kunnen in iedere stap van het proces worden opgeschaald of verminderd
Marketing Bureau met Vaste Contracten
Check none red
Leadi met Sprints
Check green

Op onze pagina met de SEO-sprints geven we je meer uitleg over de beschikbare sprints voor SEO ondersteuning. 

Kennis afnemen en zelf uitvoeren

We hebben inmiddels al een aantal keren laten vallen dat het bij Leadi mogelijk is om alleen kennis in te kopen. We zullen hier duidelijk uitleggen hoe dat in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten.

SEO bestaat simpelweg gezegd uit drie onderdelen, namelijk:

  1. Technische inrichting

  2. Content creatie

  3. Link building

Voor alle onderdelen kunnen wij de kennis aanleveren die jouw bedrijf nodig heeft om zelf aan de slag te gaan met SEO. Wij rekenen een vast bedrag per sprint, waardoor je van tevoren precies weet voor welke kennis je betaalt. 

1. Technische inrichting van de website

In de sprint ‘Analyseren’ keren wij je website volledig binnenstebuiten. We controleren de kwaliteit van de website op alle technische punten die belangrijk zijn voor SEO. Onze bevindingen ontvang je in een overzichtelijk rapport met uitgebreid advies. 

Met de sprint ‘Verbeteren’ kunnen we de SEO ondersteuning bieden door deze bevindingen aan te pakken en je website te verbeteren.

Je kunt er echter ook voor kiezen om de kennis die je met het rapport opdoet over te dragen aan je marketingteam. Zij kunnen vervolgens zelfstandig aan de slag met het verbeteren van de website.

Het is zelfs mogelijk een deel van de werkzaamheden door je marketingteam uit te laten voeren en een deel door ons. Bij Leadi staan we volledig open voor flexibiliteit. We bieden ondersteuning waar je het nodig hebt.

2. Content creatie

Het creëren van content speelt een belangrijke rol om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Er is echter onderzoek en strategie nodig om uit te zoeken welke content belangrijk is om te maken. Met onze SEO ondersteuning kunnen we je dit precies vertellen.

Met de sprint ‘Groei’ geven we SEO ondersteuning door uitgebreid zoekwoordenonderzoek te doen waarbij we ook concurrenten onder de loep nemen.

Aan de hand van de zoekwoorden die wij vinden maken we een content strategie. We maken ook gedetailleerde outlines voor de artikelen die geschreven moeten worden.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om artikelen te laten schrijven door Leadi of door je eigen marketingteam of schrijver. Met behulp van de gedetailleerde outlines weet jouw copywriter precies wat de inhoud van iedere pagina moet zijn.

Eventueel kun je ervoor kiezen om de content op het einde door Leadi na te laten kijken en verder door ons te laten optimaliseren.

Het is zelfs mogelijk om de content door ons op je website te laten publiceren, maar ook dit kun je aan je marketingteam overlaten.

Interesse in SEO ondersteuning van Leadi?

Laat je gegevens achter en kom er in een gesprek van 30 minuten achter hoe we je kunnen helpen.

Neem contact op

3. Link building

Voor link building geldt ook dat je de kennis in kunt kopen bij Leadi. Je kunt de werkzaamheden vervolgens door je eigen marketingteam laten uitvoeren. 

De sprint ‘link building’ biedt de mogelijkheid om links op te bouwen voor jouw website. We zetten een strategie voor je op, zodat je weet voor welke pagina’s en in welke volgorde backlinks opgebouwd moeten worden.

Uiteindelijk betaal je een vast bedrag per link, en bepaal je zelf hoeveel links we voor je genereren.

Ondersteuning op ieder SEO onderdeel

Leadi seo ondersteuning op alle seo onderdelen

Leadi is een marketingbureau dat zich volledig specialiseert in SEO en SEA. We kunnen je dus echt op alle onderdelen SEO ondersteuning aanbieden. 

We zullen hieronder verder toelichten hoe we op de verschillende vlakken van SEO ondersteuning aan kunnen bieden. 

Technische SEO

Technische SEO is een van de belangrijkste factoren om te kunnen ranken. Je website moet op technisch vlak van top tot teen in orde zijn. Je maakt het de Google crawlers op deze manier makkelijk om de content op je website te scannen, indexeren en ranken.

Wij doen een uitgebreide analyse van jouw website en stellen een adviesrapport op. In dit rapport vind je precies welke punten er verbeterd moeten worden.

We kunnen je in deze fase ook vertellen wat je in Google Search Console moet wijzigen, of hoe je een bedrijfsprofiel van Google beter in kunt stellen.

Met de kennis die je uit dit rapport haalt, kun je bepalen of je de verbeteringen zelf wil doorvoeren of van extra SEO ondersteuning gebruik wil maken.

On-Page SEO

On-page SEO zorgt ervoor dat de crawlers goed begrijpen waar de pagina’s op jouw website over gaan. 

Het gaat om het optimaliseren van verschillende onderdelen van een pagina, zoals titels, tussenkopjes, teksten en afbeeldingen. Daarnaast zijn meta tags, structured data, laadsnelheid en links ook belangrijk.

Leadi kan SEO ondersteuning bieden door jouw pagina’s te analyseren. Aan de hand daarvan kunnen we adviezen geven. Je kunt de verbeteringen zelf doorvoeren of ervoor kiezen om het aan ons uit te besteden.

We kunnen ook de door jou aangeleverde content nakijken en verder optimaliseren. Zo weet je zeker dat de content die je op je website plaatst zo hoog mogelijk zal gaan ranken.

Off-Page SEO

Off-page SEO zijn optimalisaties die je kunt doorvoeren zonder veranderingen te maken aan je eigen website. Het gaat hierbij om onderdelen als brand-awareness, benoemingen van je merk en uiteraard ook het bouwen van backlinks.

Backlinks zijn een belangrijke ranking factor voor Google. Zeker wanneer deze links van relevante en autoritaire websites komen. Een pagina kan met één goede backlink al een flinke boost in de ranking krijgen. 

Bij Leadi kunnen we SEO ondersteuning bieden door een analyse te maken van je linkprofiel, een strategie op te stellen en de links aan te trekken.

Je kunt altijd zelf bepalen of je zelf aan de slag gaat met het genereren van backlinks of dat je deze taak (deels) aan ons overlaat.

Local SEO

Local SEO, ook wel lokale SEO genoemd, is vooral belangrijk voor bedrijven die veel klanten uit de buurt hebben. Iemand die op zoek is naar een lokale winkel of dienstverlener, wordt zo direct in contact gebracht met jouw bedrijf.

Leadi kan jouw lokale SEO onder de loep nemen en advies geven hoe je de vindbaarheid zelf kunt verbeteren. Mocht je hier de kennis, kunde of capaciteit niet voor hebben, kun je de optimalisaties ook aan ons overlaten.

SEO ondersteuning met gericht advies en actiepunten

Bij ons kun je rekenen op bruikbaar advies. Uit iedere analyse en ieder onderzoek volgt namelijk een rapport met specifieke actiepunten. Door deze punten aan te pakken zal je website beter vindbaar worden in Google. 

Het rapport dat je van ons krijgt, is gedetailleerd. We zeggen niet alleen wat er aan de hand is, maar ook wat je met onze bevindingen moet doen.

Je kunt er vervolgens zelf mee aan de slag. 

Onze werkzaamheden blijven echter niet bij advies. Blijkt uit het rapport dat de nodige werkzaamheden te ingewikkeld of te veel zijn, dan kun je het aan ons uitbesteden. Hierbij heb je de flexibiliteit om alles of een gedeelte van de werkzaamheden aan ons over te dragen.

Leadi biedt met de unieke sprintmethode een alternatief voor lange en dure contracten. Bij ons betaal je alleen voor wat je nodig hebt en niets meer. 

Neem contact op voor meer informatie

Heb jij behoefte aan SEO ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt onderstaand contactformulier invullen of ons bellen via +31 (0) 85 200 79 09.

We vertellen je graag meer over onze werkwijze en leggen uit hoe we je verder kunnen helpen. Uiteraard beantwoorden we al je vragen en kun je vrijblijvend een prijsopgaaf aanvragen.

    Neem contact op