Wat doet een zoekmachine marketing bureau? Wat is zoekmachine marketing? Wat is een Google Partner? Het verschil tussen SEO en SEA De werkwijze van Leadi

Je website bovenaan in Google. Wie wil dat nou niet? Goede vindbaarheid in zoekmachines voor relevante zoektermen staat tenslotte garant voor meer bezoekers, meer leads en meer omzet. 

Online marketing is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van leadgeneratie. Besteed je zoekmachine marketing uit aan een bureau om sneller betere resultaten te behalen. Laat hun je website optimaliseren, zodat jij je kunt focussen op het bedienen van de klanten die binnenstromen. 

Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketing bureau? Wij zijn het bureau dat jou kan helpen om je gewenste resultaten te behalen. We zullen je hieronder uitleggen waarom. 

Wat doet een zoekmachine marketing bureau?

Een zoekmachine marketing bureau helpt jouw bedrijf om online beter zichtbaar te worden. Ze optimaliseren je website, zodat je voor relevante zoektermen in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines verschijnt.

Het optimaliseren van een website kan van alles inhouden. Het is geheel afhankelijk van jouw website welke werkzaamheden een zoekmachine marketing bureau precies zal uitvoeren. 

Bij Leadi kun je er op rekenen dat wij de volgende werkzaamheden voor je uit kunnen voeren:

Tot slot kunnen we je ook van een volledig nieuwe website voorzien. Een nieuwe website door ons laten bouwen heeft als voordeel dat we vanaf het begin alle pijlen op SEO en SEA richten. 

Je website zal mobile-first gedesignd worden en zal snel, modern en gebruiksvriendelijk zijn. Helemaal voorbereid dus om te kunnen ranken in Google. 

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing richt zich volledig op het optimaliseren van je website. Zowel organische als betaalde optimalisaties dragen eraan bij dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines

Het is een relatief goedkope manier van marketing. Het kan echter ontzettend effectief zijn als je het op de juiste manier inzet. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen, zoals doelstellingen, de huidige status van je website en je budget. 

Lees verder over de voor- en nadelen van SEO om meer te weten te komen over het belang van zoekmachineoptimalisatie.

De voordelen van zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing helpt je om bovenaan in Google te komen. Het biedt vele voordelen voor je bedrijf, zoals:

 • Betere naamsbekendheid. Je kunt relevante zoekwoorden kiezen die overeenkomen met de zoekintentie van potentiële klanten. Door je bedrijfsnaam in de titel te zetten vergroot je je naamsbekendheid en gaan mensen je steeds sneller herkennen. 

 • Specifieke targeting. Je kunt verschillende targeting opties toepassen, zoals locatie targeting, advertentieplanning en apparaattargeting. Zo kun je advertentieprestaties verbeteren en zorg je ervoor dat je Google marketing campagnes op de juiste plaatsen worden weergegeven.

 • Meetbare groei. Het is mogelijk om eenvoudig prestaties van je advertenties te testen en te verbeteren. Met diepgaande analyses kun je de hoogst mogelijke conversieratio genereren. 

 • Hogere posities in de zoekresultaten. Zoekmachine marketing draagt bij aan de organische vindbaarheid van je website. Je komt hoger in de zoekresultaten voor relevante zoektermen en wordt hierdoor zichtbaar voor een groter publiek. 

 • Leadgeneratie. Door zoekmachine marketing goed toe te passen kun je hoogwaardig verkeer naar je website trekken vanuit zoekmachines. Dit geldt zowel voor B2C als voor B2B leadgeneratie.

Wat is een Google Partner?

Google partners zijn bedrijven die een Partner Badge van Google hebben ontvangen. Een zoekmachine marketing bureau kan deze badge alleen ontvangen als ze hebben laten zien dat ze over bepaalde vaardigheden en expertise op het gebied van online marketing beschikken.

Zoals Google zelf zegt, kun je met Google Partners je marketing naar een hoger niveau tillen. Je kunt online meer potentiële klanten bereiken, omdat Google Partners de ads-vaardigheden en -kennis hebben om campagnes zo te optimaliseren dat je betere resultaten kunt behalen. 

Leadi is een Google Partner

Leadi heeft als zoekmachine marketing bureau de Google Partner badge ontvangen. Dit wil zeggen dat wij aan alle vereisten voldoen, waaronder:

 • Al onze Google Ads campagnes zijn ingesteld met een minimale optimalisatie score van maar liefst 70%.

 • We voldoen aan de uitgaven vereiste van minimaal € 20.000 per 90 dagen.

 • Minimaal de helft van onze werknemers heeft een Google Ads Certificering. Ze hebben de Google marketing cursus afgerond waardoor ze specialist zijn in de verschillende marketing gerelateerde functies van Google. 

Google partner badge leadi

Het verschil tussen SEO en SEA

Zoekmachine marketing bureaus specialiseren zich in SEO en SEA. Het gaat hier dus om het gehele plaatje waarbij je website beter scoort voor zowel de organische als betaalde resultaten.

SEO (Search Engine Optimization) richt zich op vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Een website wordt geoptimaliseerd op basis van techniek, autoriteit en content. Het kan enige tijd duren voordat je resultaten behaalt met SEO, maar de resultaten die je behaalt zijn wel blijvend.

SEA (Search Engine Advertisement) richt zich op de vindbaarheid via betaalde advertenties, zoals Google ads. Je website is direct zichtbaar voor potentiële klanten. De kosten zijn hoger dan voor SEO, maar je kunt direct resultaten behalen. 

Een zoekmachine marketing bureau kan je helpen om SEO en SEA tegelijkertijd toe te passen, zodat je zowel resultaten op de korte als lange termijn kunt behalen.

Lees verder in onze gids “Wat is het verschil tussen SEO en SEA” om meer over de verschillen te weten te komen. 

Benieuwd of onze werkwijze jou kan helpen?

Plan een gratis gesprek in om er samen achter te komen.

  De werkwijze van Leadi

  Houd je niet van langdurige contracten? Wij ook niet! Bij ons kun je rekenen op korte en efficiënte projecten in de vorm van sprints

  Met onze werkwijze kun je rekenen op transparante prijzen, snelle doorlooptijden en een hele duidelijke omvang van de werkzaamheden die we uitvoeren. En dat dus zonder vaste contracten en maandelijkse terugkerende kosten.

  Arrow down right
  Traditionele Marketingbureaus
  Leadi Sprintmethode
  Lange termijn contracten
  Traditionele Marketingbureaus
  Check grey
  Leadi Sprintmethode
  Check none red
  Maandelijkse kosten
  Traditionele Marketingbureaus
  Check grey
  Leadi Sprintmethode
  Check none red
  Transparante prijzen
  Traditionele Marketingbureaus
  Check none grey
  Leadi Sprintmethode
  Check green
  Snelle doorlooptijd
  Traditionele Marketingbureaus
  Check none grey
  Leadi Sprintmethode
  Check green
  Duidelijke omvang van het werk
  Traditionele Marketingbureaus
  Check none grey
  Leadi Sprintmethode
  Check green

  De sprints van Leadi

  Een sprint is een combinatie van werkzaamheden die we in één keer voor je uitvoeren. Een sprint heeft altijd een vaste looptijd en prijs. Zo weet je precies wat we voor je doen, waar je voor betaalt en wanneer ons werk klaar is.

  Als zoekmachine marketing bureau hebben we onze sprints zo opgedeeld dat je ervoor kunt kiezen om alleen gebruik te maken van onze kennis of alles aan ons uit te besteden. Zo kun je als marketing afdeling aan de slag met onze specialistische kennis, of als mkb’er alles op het gebied van SEO en SEA door ons uit te laten voeren.

  Zowel voor SEO als SEA hebben we vier sprints:

  1. Analyseren. We analyseren je website om de huidige status te kunnen bepalen. Je ontvangt een uitgebreid rapport met aanbevelingen om de weg vrij te maken voor de toekomst. 

  2. Verbeteren. We implementeren de aanbevelingen en bepalen je doelen om daarop voort te kunnen borduren in de toekomst. 

  3. Groeien. We verbreden de huidige marketing inzet en doen onderzoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Daarbij implementeren we nieuwe content of zetten we nieuwe campagnes op

  4. Opschalen. We testen en verbeteren de huidige marketing inspanningen en optimaliseren campagnes om kosten te verlagen en resultaten te verhogen. 

  Voor SEO hebben we daarnaast nog een vijfde sprint, namelijk link building. Tijdens deze sprint schonen we je linkprofiel op, gaan we op zoek naar pagina’s om ons op te richten en vergaren we kwalitatieve links vanuit autoritaire websites. 

  Bekijk al onze SEO sprints of SEA sprints voor meer informatie over de werkzaamheden die we per sprint voor je uitvoeren. 

  Voordelen van werken met Leadi

  Leadi is een zoekmachine optimalisatie specialist en kan jou ondersteunen met alle aspecten van zoekmachine marketing. We werken samen aan een betere vindbaarheid in zoekmachines, om zo meer klanten en omzet te genereren. 

  Onze werkzaamheden zijn volledig aanpasbaar en dus altijd op maat. Je bepaalt zelf welke werkzaamheden je zelf wil doen en wat je aan ons uit handen geeft. Zo behoud je de controle helemaal zelf. 

  De sprintmethodiek is uniek voor online zoekmachine marketing bureaus. Zonder vaste contracten laat je werkzaamheden uitvoeren wanneer het jou uitkomt of wanneer je budget het toe laat. 

  Zoekmachine marketing door Leadi

  Laat ons je helpen om meer klanten aan te trekken. We zijn als zoekmachine marketing bureau doelgericht en onderbouwen resultaten alleen met keiharde cijfers. Voor vragen, meer informatie of een offerte neem je direct contact met ons op via onderstaand formulier.

   Neem contact op