Google Mijn Bedrijf en SEO Bedrijf aanmelden bij Google Bedrijfsvermelding laten opzetten

Google biedt de mogelijkheid om jouw bedrijf aan te melden via Google Mijn Bedrijf. Zo kun je jouw bedrijfsinformatie die wordt getoond in de zoekmachine zelf beheren. Denk aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services.

Google Mijn Bedrijf is niet te missen als je online gevonden wil worden. Wanneer je dit op orde hebt sta je bijvoorbeeld in Google Maps met jouw bedrijfslocatie. Daarnaast wordt alle belangrijke bedrijfsinformatie direct in Google Zoeken weergegeven, kunnen mensen reviews via Google achterlaten en groeit het vertrouwen van Google in jouw bedrijf.

Google Mijn Bedrijf en SEO

Als je jouw website hoger wil laten scoren in de zoekresultaten van Google is Google Mijn Bedrijf onmisbaar. Zoek een willekeurig bedrijf op Google en je ziet een bedrijfsvermelding in de zoekresultaten naar boven komen. Hoe completer de vermelding, hoe beter de ervaring van de zoeker en hoe meer vertrouwen Google heeft in jouw bedrijf.

Je wil dus de juiste informatie vermelden, zodat potentiële klanten binnen Google direct de goede gegevens te zien krijgen. Maar je wil ook het vertrouwen van Google in jouw bedrijf verhogen, zodat jouw website ook hoger gaat ranken.

Dit doe je allemaal met Google Mijn Bedrijf. Je bedrijf in Google zetten zorgt voor betere organische vindbaarheid, controle over de informatie die wordt getoond, en meer vertrouwen van potentiële klanten in jouw bedrijf.

Een goede vermelding van je bedrijf in Google is essentieel voor lokale SEO.

Bedrijfsvermelding leadi in google via google mijn bedrijf
Zo ziet een bedrijfsvermelding in Google er uit als je deze zelf beheert via Google Mijn Bedrijf.

Bedrijf aanmelden bij Google

Bestaat jouw bedrijf nog niet op Google of Google Maps? Dan moet je jouw bedrijf aanmelden bij Google.

Een bedrijf aanmelden bij Google kan erg makkelijk. Je gaat naar Google My Business / Mijn Bedrijf en neemt de volgende stappen:

 1. Log in met jouw Google-account of maak een account aan.

 2. Geef het adres van het bedrijf of de keten op. Heb je meerdere locaties? Start dan met het hoofdkantoor.

 3. Kies hoe het bedrijf wordt getoond op Google Maps. Je kan zelf bepalen of wordt getoond dat je services verleent op het bedrijfsadres, of dat je binnen een bepaald gebied op locatie opereert (door bijvoorbeeld producten af te leveren).

 4. Selecteer de relevante bedrijfscategorieën. Je kiest uit vooraf bepaalde categorieën. Zit jouw categorie er niet tussen? Kies dan de categorie die het dichtstbij ligt.

 5. Geef een (of meerdere) telefoonnummer(s) en website-url op. Je kunt verschillende telefoonnummers voor verschillende vestigingen en/of afdelingen opgeven.

 6. Selecteer een verificatieoptie zodat je kan bevestigen dat jij gerechtigd bent om de bedrijfsvermelding te beheren.

Als de pagina de tekst ‘Deze vermelding is al geclaimd’ laat zien, klik je op toegang aanvragen. Zo kun je toegang krijgen tot het beheren van de bedrijfsvermelding.

Let op: de stappen hierboven gelden bij het gebruik van een computer. Gebruik de Google Mijn Bedrijf-app bij het toevoegen van je vermelding via Android, iPhone en iPad.

Je kunt je bedrijf ook toevoegen via Google Maps. Het is daarnaast ook mogelijk een bedrijfsvermelding op Google Maps direct te claimen.

Bedrijf aanmelden bij google

Bedrijf aanmelden bij Google Maps

Om jouw bedrijf direct aan te melden bij Google Maps kun je de stappen hierboven gebruiken, of ga je eerst naar Google Maps en gebruik je een van de drie onderstaande methodes:

 1. Geef het adres op in de zoekbalk en klik aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op Je bedrijf toevoegen.

 2. Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart en klik vervolgens op Je bedrijf toevoegen.

 3. Klik linksboven op Menu > Je bedrijf toevoegen.

Als jouw bedrijf al op Google Maps staat kun je jouw bedrijf claimen. Zo kun je ook informatie wijzigen, zoals het adres, de openingstijden of het telefoonnummer.

Google bedrijf adres wijzigen

Als je bij Google het adres van je bedrijf wil wijzigen dien je eerst toegang te hebben tot het bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf. Volg hiervoor de stappen hierboven. Je kunt vervolgens op de volgende plekken het adres wijzigen:

 • Google Mijn Bedrijf

 • Google Zoeken

 • Google Maps

Een bewerking dient door Google beoordeelt te worden. Dit duurt doorgaans 24 tot 48 uur.

Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?

Als jouw bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps, dan zijn er waarschijnlijk weinig of geen vermeldingen van jouw bedrijf op andere websites. Je kan zelf het bedrijf toevoegen op Google Maps door deze aan te melden en toe te voegen via Google Maps of Google Mijn Bedrijf.

Google bedrijf beheren

Je kunt nadat je jouw bedrijf bij Google hebt aangemeld alle bedrijfsinformatie zelf beheren. Het is belangrijk om openingstijden en contactinformatie up-to-date te houden. Veel personen gebruiken namelijk de informatie uit het bedrijfsblok om contact met je op te nemen, of om te weten te komen waar en wanneer ze jouw winkel kunnen bezoeken.

Als gasten voor een dichte deur staan of geen contact met je kunnen krijgen zorgt dit voor slechte ervaringen. Je verliest klanten en het kan slechte reviews opleveren. Slechte reviews zorgen er ook weer voor dat je minder vaak op Google wordt getoond.

Google Mijn Bedrijf verwijderen

Je kunt in Google Mijn Bedrijf één of meerdere bedrijfsprofielen uit jouw account verwijderen. Je kunt er voor kiezen om het beheer van bedrijven over te geven aan een ander, of om het bedrijf volledig te verwijderen uit de zoekmachine.

Let op: de verwijdering van een bedrijf is definitief. Als je het bedrijf weer wilt gaan beheren, moet je het opnieuw laten verifiëren.

Voor de meest actuele uitleg over het verwijderen van je bedrijfsprofiel ga je naar deze pagina. Hier legt Google je uit hoe het verwijderen van je bedrijf uit Google in zijn werk gaat.

Bedrijfsvermelding laten opzetten

Je kan makkelijk zelf een bedrijfsvermelding op Google opzetten met bovenstaande instructies. Vind je het toch te veel tijd kosten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen om de bedrijfsvermelding door een specialist te laten opzetten.