Google Mijn Bedrijf en SEO Bedrijf aanmelden bij Google Lokaal adverteren met Google Mijn Bedrijf Bedrijfsvermelding laten opzetten

Google biedt de mogelijkheid om jouw bedrijf aan te melden via Google Mijn Bedrijf. Zo kun je jouw bedrijfsinformatie die wordt getoond in de zoekmachine zelf beheren. Denk aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services.

Google Mijn Bedrijf is niet te missen als je online gevonden wil worden. Wanneer je dit op orde hebt, sta je bijvoorbeeld in Google Maps met jouw bedrijfslocatie. Daarnaast wordt alle belangrijke bedrijfsinformatie direct in Google Zoeken weergegeven, kunnen mensen reviews achterlaten op Google en groeit het vertrouwen van Google in jouw bedrijf.

Google Mijn Bedrijf en SEO

Als je jouw website hoger wil laten scoren in de zoekresultaten van Google is Google Mijn Bedrijf onmisbaar. Het wordt ook wel Google My Business genoemd en dit is een Google bedrijfsprofiel waarin je alle informatie van je bedrijf kwijt kunt.

Zoek een willekeurig bedrijf op Google en je ziet een bedrijfsvermelding in de zoekresultaten naar boven komen. Hoe completer de vermelding, hoe beter de ervaring van de zoeker en hoe meer vertrouwen Google heeft in jouw bedrijf.

Je wil dus de juiste informatie vermelden, zodat potentiële klanten binnen Google direct de goede gegevens te zien krijgen. Maar je wil ook het vertrouwen van Google in jouw bedrijf verhogen, zodat jouw website ook hoger gaat ranken.

Dit doe je allemaal met Google My Business. Je bedrijf in Google zetten zorgt voor betere organische vindbaarheid, controle over de informatie die wordt getoond, en meer vertrouwen van potentiële klanten in jouw bedrijf.

Weet jij waar je staat in Google? Een goede vermelding van je bedrijf in Google is essentieel voor lokale SEO.

Bedrijfsvermelding leadi in google via google mijn bedrijf
Zo ziet een bedrijfsvermelding in Google er uit als je deze zelf beheert via Google Mijn Bedrijf.

Bedrijf aanmelden bij Google

Bestaat jouw bedrijf nog niet op Google of Google Maps? Dan moet je je eigen lokale bedrijf aanmaken.

Een bedrijf aanmelden bij Google kan erg makkelijk. Je gaat naar Google My Business / Mijn Bedrijf en neemt de volgende stappen:

 1. Log in met jouw Google account of maak een nieuwe Google account aan en geef je bedrijfsnaam op.

 2. Geef het adres van het bedrijf of de keten op. Heb je meerdere locaties? Start dan met het hoofdkantoor.

 3. Kies hoe het bedrijf wordt getoond op Google Maps. Je kunt zelf bepalen of wordt getoond dat je services verleent op een fysiek adres, of dat je binnen een bepaald gebied op locatie opereert (door bijvoorbeeld producten af te leveren).

 4. Selecteer de relevante bedrijfscategorieën. Je kiest uit vooraf bepaalde categorieën. Zit jouw categorie er niet tussen? Kies dan de categorie die het dichtstbij ligt.

 5. Geef een (of meerdere) telefoonnummer(s) en website-url op. Je kunt verschillende telefoonnummers voor verschillende vestigingen en/of afdelingen opgeven.

 6. Selecteer een verificatieoptie zodat je kunt bevestigen dat jij gerechtigd bent om de bedrijfsvermelding te beheren.

Als de pagina de tekst ‘Deze vermelding is al geclaimd’ laat zien, klik je op toegang aanvragen. Zo kun je toegang krijgen tot het beheren van de bedrijfsvermelding.

Let op: de stappen hierboven gelden bij het gebruik van een computer. Gebruik de Google Mijn Bedrijf-app bij het toevoegen van je vermelding via Android, iPhone en iPad.

Je kunt je bedrijf ook toevoegen via Google Maps. Het is daarnaast ook mogelijk een bedrijfsvermelding op Google Maps direct te claimen.

Bedrijf aanmelden bij google

Bedrijf aanmelden bij Google Maps

Om jouw bedrijf direct aan te melden bij Google Maps kun je de stappen hierboven gebruiken, of ga je eerst naar Google Maps en gebruik je een van de drie onderstaande methodes:

 1. Geef het adres op in de zoekbalk en klik aan de linkerkant in het bedrijf profiel op Je bedrijf toevoegen.

 2. Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart en klik vervolgens op Je bedrijf toevoegen.

 3. Klik linksboven op Menu > Je bedrijf toevoegen.

Als jouw bedrijf al op Google Maps staat kun je jouw bedrijf claimen. Zo kun je ook informatie wijzigen, zoals het adres, de openingstijden of het telefoonnummer.

Google bedrijf adres wijzigen

Als je het adres van je bedrijf wil wijzigen dien je eerst toegang te hebben tot het bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf. Volg hiervoor de stappen hierboven. Je kunt vervolgens op de volgende plekken het adres wijzigen:

 • Google Mijn Bedrijf

 • Google Zoeken

 • Google Maps

Een bewerking dient door Google beoordeelt te worden. Dit duurt doorgaans 24 tot 48 uur.

Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?

Als jouw bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps, dan zijn er waarschijnlijk weinig of geen vermeldingen van jouw bedrijf op andere websites. Je kunt zelf het bedrijf toevoegen op Google Maps door deze aan te melden en toe te voegen op Google Maps of Google Mijn Bedrijf.

Google bedrijf beheren

Je kunt nadat je jouw bedrijf hebt aangemeld alle bedrijfsinformatie zelf beheren met je Google account. Het is belangrijk om openingstijden en contactinformatie up-to-date te houden. Veel personen gebruiken namelijk de informatie uit het bedrijfsblok om contact met je op te nemen, of om te weten te komen waar en wanneer ze jouw winkel kunnen bezoeken.

Als gasten voor een dichte deur staan of geen contact met je kunnen krijgen zorgt dit voor slechte ervaringen. Je verliest klanten en het kan slechte reviews opleveren. Slechte reviews zorgen er ook weer voor dat je minder vaak op Google wordt getoond.

Google bedrijfsprofiel verwijderen

Je kunt in een profiel vanuit je Google bedrijfsaccount verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je bedrijf permanent gesloten is. Google zal de vermelding verwijderen, zodat je bedrijf niet meer in Google naar voren komt.

Let op: Een Google account verwijderen van een bedrijf is definitief. Als je het bedrijf weer wilt gaan beheren, moet je het opnieuw laten verifiëren via Google Mijn Bedrijf inloggen.

Zou je slechts een lokale vermelding willen verwijderen, dan kun je een bewerking voorstellen. Je kunt er tot slot ook voor kiezen om het beheer van bedrijven over te geven aan een ander.

Voor de meest actuele uitleg over het verwijderen van je bedrijfsprofiel ga je naar deze pagina. Hier legt Google je uit hoe het verwijderen van je bedrijf uit Google in zijn werk gaat.

Benieuwd of onze werkwijze jou kan helpen?

Plan een gratis gesprek in om er samen achter te komen.

  Lokaal adverteren met Google Mijn Bedrijf

  Google bepaalt welke resultaten naar voren komen voor een bepaalde zoekopdracht. Het kan gebeuren dat jouw bedrijf niet altijd verschijnt in de snippets van lokale resultaten. Om vaker getoond te worden kun je adverteren in de Google Maps app.

  Adverteren op Google Maps is een krachtige manier om klanten bij jou in de buurt te bereiken. Mensen kunnen je locatie namelijk eenvoudig vinden via de advertenties op Maps.

  Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de “lokale bedrijfsextensie” toe te voegen aan je Google Adscampagne.

  Lees verder in onze gids “Wat kost SEA” om meer te weten te komen over de kosten voor adverteren op Google.

  Snippets lokale seo voor fysiotherapie in dordrecht
  Voorbeeld van lokale zoekresultaten op Google Maps.

  Bedrijfsvermelding laten opzetten

  Je kunt makkelijk zelf een profiel voor je bedrijf opzetten in Google met bovenstaande instructies. Vind je het toch te veel tijd kosten of heb je hulp nodig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen om de bedrijfsvermelding door een specialist te laten opzetten.