Planeka

E-mail marketingLinkedIn adsSEASEOWebsite

Aanvragen voor kantoor verbouwingen genereren met een complete marketing strategie

Bekijk alle cases
Case foto planeka

Aanvragen genereren met online marketing

Planeka was voorheen afhankelijk van koude acquisitie en mond-tot-mond reclame. Tegenwoordig komt 90% van de opdrachten binnen via de website door de online zichtbaarheid.

In het eerste jaar van onze samenwerking steeg de omzet met meer dan 100%. Daarnaast doet Planeka nu niets meer aan koude acquisitie. De verkoopcyclus is daarnaast korter geworden omdat er nu minder verkoopgesprekken nodig zijn.

Planeka plan foto
De Klant

Planeka is gespecialiseerd in het volledig verbouwen van kantoorruimtes. Ze waren altijd afhankelijk van mond-tot-mond reclame en koude acquisitie voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Om verder te groeien als bedrijf moest er meer continuïteit in de aanvragen komen, en de afhankelijkheid van mond-tot-mond reclame afnemen.

Planeka website screenshot
Het Plan

Om als bedrijf zichtbaar te worden voor potentiële klanten moet de online vindbaarheid omhoog. We moeten er achter komen welke zoektermen mensen gebruiken als ze een kantoor verbouwing willen laten uitvoeren en Planeka hierbij als eerste naar voren laten komen. Daarnaast moet de website worden aangepast om Planeka goed te presenteren aan websitebezoekers.

Mooie projecten en reviews op de website moeten aantonen dat Planeka goed is in het uitvoeren van verbouwingen.

Als iemand nog in de oriënterende fase zit wil diegene vaak nog geen aanvraag doen. Daarom is het belangrijk deze personen in de e-mail marketing te verzamelen. Zo kunnen we contactmomenten creëren nadat iemand de website heeft verlaten zonder een aanvraag te doen.

Planeka resultaten
De Uitvoering

Na het bepalen van de strategie en een uitgebreid zoekwoorden onderzoek zijn we content gaan publiceren over kantoor verbouwingen. Zo hebben we binnen korte tijd veel top 3 posities in de zoekresultaten van Google verworven.

Voor de korte termijn hebben we advertenties rond zoekwoorden opgestart, met specifieke landingspagina’s, om direct aanvragen en leads te genereren.

De combinatie van SEO en SEA leverde in het eerste jaar een verdubbeling van de omzet op. Planeka doet geen koude acquisitie meer en 90% van de opdrachten komen nu binnen via de website.

E-mail marketing zorgt ervoor dat de expertise van Planeka wordt getoond en leads steeds informatie verzamelen voor hun aanstaande kantoor verbouwing. Zodra de lead bovengemiddeld veel interesse toont in de dienstverlening van Planeka, neemt het bedrijf contact op om te kijken of er interesse is in een kennismaking.

Door e-mail marketing worden maandelijks nog eens 20% extra afspraken ingepland, waar in 70% van de gevallen een opdracht uit voortkomt.

De resultaten
821%
ROI tot nu toe
+108%
omzetstijging na één jaar
1450+
organische websitebezoekers per maand

Wil je net als Planeka jouw omzet verdubbelen met behulp van onze online marketing strategie?

Plan een gesprek in en kom er binnen 30 minuten achter of we je kunnen helpen.

Maak kennis met Leadi