Master Partys

SEASEO

8 euro omzet voor iedere euro advertentiebudget met Google Ads

Terug naar alle cases
Master partys banner case

ROI van 742% met Google Ads

Na de overgang naar een nieuwe website verloor Master Partys al het organische verkeer op de website. Dit resulteerde in veel omzetverlies. Nadat we de oorzaak voor Master Partys hebben vastgesteld, zetten we Google Ads campagnes op om de omzet direct weer te verhogen.

De Klant

Master Partys werkte met een ander marketingbureau aan de nieuwe website. Door een fout verloren zij alle posities in Google, en dit ging ten koste van een groot deel van de omzet. Leadi werd ingeschakeld om de oorzaak te achterhalen en een oplossing te bedenken.

Het Plan

Na een gesprek met Master Partys zijn we direct een analyse van de website gaan uitvoeren. Op basis van deze analyse wilden we een plan van aanpak ontwikkelen om de website terug naar het oude niveau te krijgen. Er waren op dit moment een paar opties: 1. indien mogelijk direct de SEO posities terugkrijgen, 2. Google Ads campagnes opzetten terwijl we wachten op het terugkregen van de SEO posities.

De Uitvoering

Na het uitvoeren van de website analyse bleek dat het ontbreken van 301 redirects vanuit de oude URL’s naar de specifieke nieuwe pagina’s de oorzaak was van het verlies in verkeer. Hierdoor is het website verkeer met 80% verminderd t.o.v. de oude website. Om direct een nieuwe verkeersbron aan te boren en afhankelijkheid van SEO te verminderen hebben we Google Ads campagnes opgezet. Deze campagnes leverden direct een stijging in de omzet op, waarbij er momenteel een rendement 742% wordt gerealiseerd op het advertentiebudget en de werkzaamheden.

De Resultaten
742%
ROI
€30,21
Kosten per conversie
15+
offerte aanvragen per maand

Wil je meer offerte aanvragen genereren door een betere vindbaarheid?

Kom er in een 30 minuten durend gesprek achter hoe we je kunnen helpen.

Vraag een gesprek aan